Tilbage  til forsiden

Til Indholdssiden

 

Min Livshistorie, sådan ganske kort

13. juli 1953 blev en lille dreng født hjemme i Tandslet. Far var vognmand og kørte grise, så mor og jordemoder måtte klare det hele selv.
Han skal hedde Ole” sagde naboerne, men heldigvis fik jeg mit eget navn.
10 års skolegang afsluttet med en realeksamen. Ikke meget sport, men masser af arbejde efter skoletid.
Passe dyr, køre traktor, hjælpe på mosteriet Ryesminde og ikke mindst at hjælpe min far med dagrenovation en dag om ugen.

Jeg var tidligt bevidst om, at jeg ville ind til militæret og have en uddannelse og måske en karriere.

22. juli 1970 startede jeg som konstabelelev på Søværnets Grundskole i Auderød. Fik 2 uddannelser, først signal og så intendantur. Skiftende sejlede og landtjeneste et par år med Herluf Trolle og Søværnets Materielkommando. En periode på Torpedobådenes Mobile Base som var et rigtig godt sted. Det var i den periode, at Tyrkiet invaderede Nordcypern. Vi blev kaldt på Holmen en lørdag. Husker tydeligt, at Kommandør S.E.Thiede sagde: ”Knudsen, skal De ikke ned som FN-soldat? Bare skriv en ansøgning og læg på mit skrivebord”. Som sagt så gjort og pludselig var jeg på Cypern midt i min uddannelse og midt i en krig.

Efter endt uddannelse hjemsendt primo 1976.

Fortsatte som civil i Søværnets Materielkommando, men mine sønderjyske gener begyndte at røre på sig. Jeg søgte et job på Forsyningsdepot Skrydstrup, mødte min kone, fik jobbet, flyttede til Skrydstrup og få dage efter kom min kone ned til mig. Næsten 2 dejlig år, men intet arbejde til min kone (18 år og aldrig boet andre steder end hjemme i Nyboder).

Vores forbindelse måtte chekkes! Svigerfar var udstikker i Søværnet og havde gode forbindelser til Nyboders Kommandantskab, så på et øjeblik var jeg igen soldat og vi havde en lejlighed i Nyboder. Min kone fik også ret hurtigt et arbejde.

1. september 1980 soldat og hyre på Olfert Fischer under dennes prøvesejladsperiode. Intendanten altid søsyg, og som eneste skriver ombord havde jeg altid travlt. Jeg lærte meget i den periode, også at jeg måske var lidt for gammel til at være konstabel, så da brand på hovedmotoren stoppede videre sejlads, kom jeg på sergentskole i Frederikshavn.. Herefter nok de bedste år i min karriere på minestrygerne. Masser af dage på havet, men alligevel fik vi 2 børn i perioden. Minestrygerne blev oplagt og jeg forflyttet. 2 lidt mørke år, hvor jeg dog fik et kørekort af Søværnet. Og så stod mekaniker Mørkboe fra Søværnets Materielkommando der med et civilt job som kodificør.

Jeg blev nu ikke kodificør, men tastatør i 2 lange år. Endte med 10 gode år som servicechef i Forsvarets Bygningstjeneste indtil min stilling blev nedlagt. Heldigvis var der lige opslået en rigtig stilling som kodificør, og den fik jeg. Jeg har nu ”hjulpet” med kodificering i over 10 år, senest ved Forsvarets Materieltjeneste. Håber at blive her til pensionisttilværelsen.

Set tilbage har det været 50 gode år i forsvaret med 2 uddannelser, 2 gange militær og 2 gange civil ansat. Føler, at tiden er gået alt for stærkt.

 

Til  toppen af siden